Quick Step-Floors zegeviert in nieuwe koers Adriatica Ionica

Quick Step-Floors heeft de eerste etappe ooit van de Adriatica Ionica gewonnen. De Belgische formatie was het snelst in de ploegentijdrit, Elia Viviani is de eerste leider.

Viviani
  • Elia Viviani Elia Viviani

De Adriatica Ionica wordt dit jaar voor het eerst verreden en mag direct een leuke startlijst verwelkomen. Vijf WorldTour-teams hebben de moeite genomen om naar Italië af te reizen voor de nieuwe race. Met Viviani, Niki Terpstra, Matteo Trentin (in tenue van het nationale team), Mark Cavendish en Jarlinson Pantano staan er enkele publiekstrekkers aan het vertrek. 

De ploegentijdrit over ruim 23 kilometer bleek een kolfje naar de hand van Quick Step-Floors, dat al vroeg van start ging. Het Belgische team bleef UAE Team-Emirates veertien seconden voor, terwijl Trek-Segafredo zestien seconden toegaf op de uiteindelijke winnaar. Het vervolg van de koers bestaat uit vijf etappes en kent onder meer een rit met finish op de Passo di Giau. De grote favorieten voor de eindzege zijn Giulio Ciccone, Valerio Conti, Gianluca Brambilla en Ivan Ramiro Sosa. Bij Quick Step-Floors geldt de Ecuadoriaans kampioen Jhonathan Narvaez als grootste troef voor het eindklassement.