Door: Tim de Vries
Nieuws

Rafal Majka test benen in Slovenië: 'Klaar voor de Tour'

Door zijn overwinning in de Ronde van Slovenië tankt Rafal Majka veel vertrouwen voor de Tour de France.

Zijn overwinning in de Ronde van Slovenië heeft Rafal Majka veel vertrouwen bezorgd met het oog op de aankomende Tour de France. Vooral de zege in de enige bergrit van de ronde deed de Poolse klimmer deugd.

Majka gebruikte de Ronde van Slovenië als laatste test voor de Tour de France, die 1 juli in Düsseldorf van start gaat. Op weg naar Rogla, het wintersportoord waar de zwaarste rit van de ronde aankwam, forceerde de nummer drie van de Olympische wegrit in Rio de Janeiro, zelf de beslissing.

"Ik kende de beklimming niet, dus besloot ik om geen risico te nemen en vroeg aan te vallen", vertelt Majka op de website van zijn ploeg Bora - Hansgrohe. "Niemand wilde met me samenwerken, dus daarom probeerde ik het meerdere keren. Uiteindelijk heb ik gewonnen en dat is het belangrijkste."

In het klassement van de Ronde van Slovenië heeft Majka een voorsprong van zeven seconden op Giovanni Visconti (Bahrain Merida). Jack Haig van Orica - Scott bezet de derde en laatste plek op het podium.

Majka, zowel in 2014 als 2016 winnaar van het bergklassement in de Tour de France, geeft aan erg gelukkig te zijn met zijn optreden in de Sloveense vierdaagse. "Ik ben niet alleen blij met de overwinning, maar ook omdat dit een goede test was na een hoogtestage van drie weken in de Sierra Nevada. Volgens mij ben ik klaar voor de Tour."

Voor Rafal Majka als kopman van Bora - Hansgrohe aan de Tour de France begint wacht er eerst nog het Pools kampioenschap in de havenstad Gdynia. De intussen 27-jarige Majka verdedigt er zijn titel in de wegwedstrijd.

Foto: Cor Vos