Door: Tim de Vries
Nieuws

Rafal Majka wint Ronde van Slovenië; slotrit voor Sam Bennett

Dubbel feest voor Bora - Hansgrohe in Nove Mesto.

De leidende positie van Rafal Majka is in de slotrit van de ronde van Slovenië niet meer in gevaar gekomen. De Pool van Bora - Hansgrohe verdedigde in de nagenoeg vlakke rit naar Nove Mesto met succes zijn zeven seconden voorsprong op Giovanni Visconti. De laatste zegebloemen gingen naar Majka's ploeggenoot Sam Bennett.

Daniel Felipe Martinez (Wilier Triestina - Selle Italia), Sebastian Schönberger (Tirol), Gianfranco Visconti (Meridiana Kamen), Jiri Polnicky (Elkov-Author), Davide Ballerini (Androni Giocattoli), en Jaka Primozic (Sloveense selectie) reden een maximale voorsprong van vier minuten bij elkaar. En hoewel met name Primozic zich kranig verzette was het liedje op twaalf kilometer van het einde uit voor de mannen met aanvalsbloed.

In de straten van Nove Mesto zet Rüdiger Selig kopman Sam Bennett in een zetel af. In gevecht met Mark Cavendish heeft de Ier de overhand. Zodoende boekt Bennett de tweede overwinning in de Sloveense rittenkoers.

De leiderstrui van Rafał Majka kwam op de laatste dag niet meer in gevaar. Hij mag zich dan ook de opvolger van Rein Taaramäe noemen. In het klassement heeft Majka een voorsprong van zeven seconden op Giovanni Visconti (Bahrain Merida). Jack Haig van Orica - Scott bezet de derde en laatste plek op het podium.

Foto: Cor Vos

Gerelateerd nieuws