Door: Matthijs Klerkx Fotografie: Cor Vos
Nieuws

Luis Léon Sánchez verslaat streekgenoot Valverde in Ronde van Murcia

Luis Léon Sánchez won de Ronde van Murcia, door in een rechtstreeks duel voor de zege streekgenoot Alejandro Valverde achter te laten.

De Ronde van Murcia stond voor de zoveelste keer in het teken van Alejandro Valverde. De 37-jarige renner van Movistar Team won vorig jaar voor de vijfde maal in zijn carrière zijn thuiswedstrijd, door een solo van 75 kilometer op te zetten. 

Dat huzarenstukje dit jaar herhalen, leek voor een groot gedeelte van vorig jaar onmogelijk. El Imbatido brak bij een val in de openingstijdrit van de Tour de France zijn knieschijf, waarna het nog maar de vraag was of de Spanjaard op hoog niveau kon terugkeren in de wielersport. Vorige week maakte Valverde een eind aan de twijfels door twee etappes en het eindklassement in de Ronde van Valencia te winnen.

Toen de Spanjaard aanviel op de Alto de Collado Bermejo, nestelde hij zich in een kopgroep met mooie namen als Jakob Fuglsang, Luis Léon Sánchez, Philippe Gilbert en Bob Jungels. Na een volgende aanval bleven enkel Valverde zelf en streekgenoot Luis Léon Sánchez vooraan over. De twee Murcianen reden nummer drie Philippe Gilbert al snel op ruim een minuut en gingen in een rechtstreeks duel uitmaken wie 'hun thuisronde' won. Nadat Valverde op twee kilometer van de streep aanviel, counterde Sánchez zijn boezemvriend en reed solo naar de zege.

Gerelateerd nieuws