Door: Tim de Vries
Nieuws

Ronde van Zwitserland prooi voor Simon Spilak; Rohan Dennis snelt naar dagzege

De Sloveen wint zijn tweede Ronde van Zwitserland.

Rohan Dennis heeft in de afsluitende tijdrit van de Ronde van Zwitserland nog maar eens laten zien dat hij goed tegen het uurwerk kan rijden. In Schaffhausen wint het tijdritkanon van BMC met overmacht. De eindoverwinning van Simon Spilak is niet meer in gevaar gekomen.  

Rohan Dennis wint na de proloog een week later ook de afsluitende tijdrit. In wat de 'Open GP BMC Racing Team' lijkt wint Dennis met 29 seconden voorsprong op Stefan Küng en 47" op Damiano Caruso. 

Simon Spilak lijkt onderweg de enige renner die Dennis kan bedreigen op het heuvelachtige parkoers rondom de stad in het noorden van Zwitserland. Toch moet ook de geletruidrager uiteindelijk een goede vijftig seconden toegeven.

Kruijswijk jaagt tevergeefs op tweede plaats

Nederlandse klassementspretendent Steven Kruijswijk begint met 1'05" achterstand op Spilak en dertien tellen op Damiano Caruso. De renner van LottoNL - Jumbo opent goed en verliest uiteindelijk 53 seconden op de dagwinnaar.

Helaas voor Kruijswijk is Damiano Caruso (BMC) ook goed onderweg. De tussentijden van de Italiaan komen zijn steeds iets sneller en ook aan de finish is dat het geval, waardoor Caruso de nummer twee wordt in het klassement. Kruijswijk is de nummer drie van de koers door het Zwitserse land.

De opvolger van Miguel Angel Lopez luistert echter naar de naam Simon Spilak. Hij wint de Ronde van Zwitserland voor de tweede keer in zijn carrière.

Foto: Cor Vos

Gerelateerd nieuws