Door: Tim de Vries
Nieuws

Route du Sud: Elia Viviani oppermachtig in Saramon

Julien Loubet (Armée de Terre) blijft leider in de Franse vierdaagse.

De tweede etappe van de Route du Sud is gewonnen door Elia Viviani. In Saramon was de Italiaan van Team Sky de beste in de massasprint.

De Route du Sud kent na de bewogen rit van gisteren vandaag een meer klassiek verloop. De drie heren die in de 173,8 kilometer lange rit tussen Espace Loisirs Sor et Agout en Saramon de hele dag op kop rijden heten Miles Scotson (BMC), David Menut (HP BTP - Auber93) en Pello Olaberria Arruabarrena (Euskadi Basque Country - Murias).

Miles Scotson lang solo

Australisch kampioen Scotson is onderweg duidelijk de sterkste. Hij laat de andere twee met nog een goede dertig kilometer te rijden dan ook achter zich. Het verschil met het peloton is dan nog een goede twee minuten.

Scotson houdt dapper stand, maar de eenzame fietser is niet opgewassen tegen het geweld van de sprintersploegen. Met nog twee kilometer te gaan is het verhaal van de eerstejaarsprof van Orica - Scott klaar.

Viviani oppermachtig

In de oplopende laatste kilometer trekt Team Sky de kar voor Elia Viviani. En met succes, want de Italiaanse sprinter weet het werk even later keurig netjes af te maken. Carlos Barbero van Movistar is de nummer twee. Lorrenzo Manzin bezet de derde en laatste podiumplek.

Julien Loubet (Armée de Terre) blijft leider. In de bergrit van morgen tussen Saint-Gaudens en Gavarnie - Gèdre zal zijn leidende positie echter onder druk komen te staan. Op het programma staat onder meer de Col du Tourmalet.

Foto: Cor Vos

Gerelateerd nieuws