Roux zegeviert op het Frans Kampioenschap

Anthony Roux heeft de driekleur veroverd op het Frans Kampioenschap. De renner van Groupama-FDJ versloeg na een spannende strijd Anthony Turgis en Julian Alaphilippe. Roux is de opvolger van ploegmaat Arnaud Démare.

Roux
  • Groupama-FDJ Groupama-FDJ
  • Julian Alaphilippe Julian Alaphilippe
  • Arnaud Démare Arnaud Démare
  • Anthony Roux Anthony Roux

Door de omvangrijke kopgroep kon het peloton niet meer strijden om de zege op het Frans Kampioenschap, zeker niet toen het achtervolgende Cofidis de handdoek in de ring gooide. In de groep van 21 man was vooral Groupama-FDJ sterk vertegenwoordigd. Op een van de lastige stukken op het lokale parkoers gingen Rudy Molard (Groupama-FDJ), Jimmy Turgis (Cofidis) en Johan Le Bon (Vital Concept) ten aanval.

Molard was de beste van dat trio en koos ervoor om solo verder te gaan. Molard, die dit seizoen een rit won in Parijs-Nice, sloeg een mooi gaatje en in de achtergrond hielden zijn ploeggenoten de concurrentie lang in bedwang. 

Toch kon Groupama-FDJ Julian Alaphilippe niet behoeden van een tegenaanval. In de afdaling reed hij als een kamikaze naar Molard toe. Niet veel later voegde ook Roux zich bij het tweetal, waardoor Groupama-FDJ een numeriek overwicht wist te creëeren. Toch wisten ook Pierre Latour, Guillaume Martin en Anthony Turgis nog terug te komen. In de spurt bleek Roux de sterkste. 

Vooral voor Ag2r-La Mondiale was het een slechte dag, want na een valpartij moest Tony Gallopin naar het ziekenhuis worden vervoerd. De ex-renner van Lotto Soudal geldt als een van de belangrijkste knechten van kopman Romain Bardet voor de Tour de France.