Ruijgh zet stap naar continentaal Superano Ham-Isorex

Rob Ruijgh rijdt volgend jaar voor Superano Ham-Isorex. Bij het Belgische continentale team zal hij meer koersen rijden...

Ruijgh zet stap naar continentaal Superano Ham-Isorex

Rob Ruijgh rijdt volgend jaar in dienst van het continentale team Superano Ham-Isorex. De Limburger heeft een contract getekend dat hem voor één jaar verbindt aan de Belgische ploeg. Dat meldt 1Limburg.

Het afgelopen jaar reed de gisteren dertig jaar geworden Ruijgh voor Crelan-Vastgoedservice, maar daar kwamen zijn kwaliteiten niet altijd tot uiting. Volgend jaar zal hij rijden op parkoersen die hem beter liggen. "We gaan een mooi programma rijden. Ik heb veel zin om me te bewijzen." Het team rijdt onder meer enkele wedstrijden in Frankrijk en de Ardennen volgend jaar.

Aanvankelijk hoopte Ruijgh de stap te zetten naar een procontinentaal team, maar ondanks sluimerende interesse van Roompot, kwam het niet tot een contract. De oud-renner van Vacansoleil is vooral bekend door zijn uitstekende Tour de France van 2011, daar eindigde hij als twintigste in het algemeen klassement.

Foto: Cor Vos