Door: Tim de Vries
Nieuws

Sam Bennett verklaart Ronde van Turkije voor geopend

Een massasprint in Kemer met een Ier als winnaar.

De eerste rit van de Ronde van Turkije is gewonnen door. Na 170 kilometer koers tussen Alanya en Kemer won de Ier van Bora - Hansgrohe de massasprint. Hij is ook de eerste leider in de Turkse rittenkoers.

De koers werd op gang geschoten in de bekende badplaats Alanya. Onur Balkan, Batuhan Özgür (Turkse selectie), Alex Turrin (Wilier Triestina - Selle Italia), Flavio Santos (Soul Brasil), Vincenzo Albanese en Simone Sterbini (Bardiani - CSF) kozen vrijwel direct vanuit het vertrek voor de aanval. 

De koplopers werden nog voor de voet van de enige beklimming gegrepen onder impuls van Trek - Segafredo. Op goed 35 kilometer voor de finish probeerde de ploeg het op de kant te zetten, maar hier slaagden ze niet in. De renners stormden dan ook in groep af op de finish in Kemer.

De voorbereiding op de massasprint werd in de voorlaatste kilometer bruut verstoord door een pittige valpartij. In de groepssprint stond er vervolgens geen maat op Sam Bennett. Hij haalde het eenvoudig voor Marco Benfatto (Androni Sidermec Bottecchia) en Edward Theuns (Trek - Segafredo).

Foto's: Cor Vos

Gerelateerd nieuws