Door: Tim de Vries
Nieuws

Sam Bennett voltooit sprinttrilogie in Ronde van Turkije

In Marmaris mag Bennett voor de derde dag op rij juichen.

De eerste twee ritten had hij al in de pocket. Nu heeft Sam Bennett ook de derde etappe van de Ronde van Turkije gewonnen. In Marmaris was de Ier van Bora - Hansgrohe veel te snel voor zijn concurrenten. Hij behoudt vanzelfsprekend de leiding in het klassement.

Drie man zorgden in de openingsfase van de koers voor het spektakel. Ferit Samli (Turkse selectie), Thomas Deruette (WB Veranclassic Aqua Protect) en Gregory Daniel (Trek - Segafredo) kregen een vrijgeleide, maar een verrassing zat er niet in. Met name Daniel gaf alles (hij liet zijn concurrenten in de finale ter plaatse), maar ook hij was in zijn eentje niet opgewassen tegen de grote meute. Hij werd als laatste van de voortvluchtigen ingerekend op tien kilometer van de finish.

Toen de renner van Trek - Segafredo werd gegrepen kon een helling de sprinters nog in problemen brengen. Voor klassementsleider Sam Bennett was deze heuvel echter niet zwaar genoeg. Hij mocht zich opmaken voor een nieuwe sprint. Marmaris, een vaste aankomstplaats in de Turkse wielerronde, vormde het decor van die spurt. 

Bennett werd puik gebracht door zijn ploeggenoten van Bora - Hansgrohe en hij lanceerde de sprint met een goede tweehonderd meter te gaan. En opnieuw was er niemand opgewassen tegen de Ier. Met een paar stevige lendenrukken sprintte hij weg van zijn concurrenten. Achter de Ier werd Theuns opnieuw tweede. Simone Consonni pakte ditmaal de derde plaats in de daguitslag.

Morgen wordt moet Bennett zeer waarschijnlijk zijn leiderstrui afstaan. De aankomst van de 205 kilometer lange etappe van Marmaris naar Selçuk ligt namelijk op een pittige slotklim.

Foto: Cor Vos

Gerelateerd nieuws