Samuel Dumoulin maakt zegegebaar in Tour du Doubs

Samuel Dumoulin heeft de Tour de Doubs gewonnen. De Fransman van Ag2r-La Mondiale bleef in Frankrijk Baptiste Planckaert...

Samuel Dumoulin maakt zegegebaar in Tour du Doubs

Samuel Dumoulin heeft de Tour du Doubs aan zijn erelijst toegevoegd. De ervaren Fransman was in de sprint van een elitegroepje sterker dan Baptiste Planckaert en Thibault Ferrasse. Voor Dumoulin is het zijn vijfde zege dit jaar in het Franse circuit. 

Een echte kopgroep zou niet ontstaan, omdat niemand de ruimte kreeg. Toch kon er uiteindelijk een groep wegrijden, daarbij zaten maar liefst 35 man. Het peloton voelde geen behoefte daarachter aan te rijden, omdat zo'n beetje elk team was vertegenwoordigd vooraan.

Op de laatste klim wist een groep met onder andere Domenico Pozzovivo, Dumoulin, Eduardo Sepulveda, Planckaert en Sebastian Reichenbach zich af te scheiden. In het vervolg nam de kleine Italiaan van Ag2r-La Mondiale de leiding van het overgebleven zevental. Zijn kopman, Dumoulin, wist het vervolgens vakkundig af te maken in de sprint. Vorig jaar was de overwinning voor Sepulveda. De Argentijn moest dit jaar genoegen nemen met een vierde plaats.

Foto: Cor Vos