Door: Tim Beck
Nieuws

Slagter: “Ulissi was de betere”

Tom-Jelte Slagter laat zien in erg goede vorm te steken.

Tom-Jelte Slagter toonde in Canada in goede vorm te steken. De Groninger werd zesde in de GP Quebec en spurtte in Montréal zelfs naar een derde plaats. “In Montréal heb ik nog nooit top-tien gereden, dus hier verbaas ik mezelf ook wel enigszins”, liet hij aan De Telegraaf weten.

Slagter had een podiumplek naar eigen zeggen hard nodig. Toch nam hij daar in de finale geen genoegen mee. “In de sprint bergop weet ik dat ik mijn mannetje kan staan. Ik ging ook echt voor de winst. In de laatste ronde heb ik een paar beurtjes overgeslagen. Ik heb erop gegokt, maar Ulissi was de betere. Dat moet ik erkennen, daarom ben ik tevreden met deze derde plek.”

De renner van Cannondale-Drapac, volgend jaar uitkomend voor Dimension Data, kende een nog niet heel gelukkig jaar, maar door wat aansprekende resultaten in het naseizoen voorziet hij het nog enigszins van glans. “Het is er de afgelopen periode vaak ook net niet uitgekomen. Dat is dan frustrerend. Maar op dagen als deze wordt weer veel goed gemaakt. Dit is heel goed voor mijn zelfvertrouwen.”

Foto: Cor Vos 

Gerelateerd nieuws