Stuyven: "Ik droom van Parijs-Roubaix"

Jasper Stuyven brak vorig jaar definitief door nadat hij imponeerde in Kuurne-Brussel-Kuurne. Dit jaar wil hij meer. Par...

Stuyven: "Ik droom van Parijs-Roubaix"
  • Jasper Stuyven Jasper Stuyven

Jasper Stuyven maakte vorig jaar indruk door op imponerende wijze naar de overwinning in Kuurne-Brussel-Kuurne te soleren. Maar dit jaar wil hij meer. Stuyven wil zich op z'n minst tonen in de finales van de monumenten van het voorjaar. Dat laat hij aan Sporza weten.

Na het stoppen van Fabian Cancellara haalde Trek-Segafredo John Degenkolb op bij het toenmalige Giant-Alpecin. Volgens Stuyven is dat geen belemmering voor zijn eigen doelen. "Ik heb drie mooie, leerrijke jaren gehad met Fabian. In de topklassiekers wist je steeds wie de grote leider was. Nu word ik eerder medekopman, naast Degenkolb, en hoef ik me niet meer op te offeren. Ik verwacht van mezelf dat ik meer ga winnen. Ik ben klaar om een nieuwe stap vooruit te zetten en dan kom je automatisch bij de finales van de grote klassiekers. Zonder pech ben ik ervan overtuigd dat dit in 2017 moet lukken."

De 24-jarige Stuyven richt zijn pijlen vooral op Parijs-Roubaix. "Parijs-Roubaix is de grote droom. Het is altijd al mijn koers geweest, sinds ik er gewonnen heb bij de junioren. Maar ik zal even blij zijn met de Ronde van Vlaanderen. Ik wil gewoon heel graag een van de grote monumenten winnen. Voor de Ronde van Vlaanderen heb ik nog wat jaartjes nodig denk ik. Maar in Roubaix moet ik uitgaan van eigen kunnen."

Na het voorjaar zal Stuyven zijn focus verleggen naar de eerste grote ronde van het jaar. De Belg zal voor het eerst aan de start verschijnen van de Ronde van Italië, waar hij Bauke Mollema aan een goede einduitslag moet helpen. "De eerste twee weken mag ik mijn kans gaan om een rit te winnen. Daarna rijd ik mee in dienst voor Bauke Mollema, die mikt op een goed klassement."

Foto: Cor Vos