Foto's: Stybar vloert Nys op WK

Foto's: Stybar vloert Nys op WK

Zdenek Stybar is voor de derde keer in zijn loopbaan wereldkampioen veldrijden geworden. Hij besliste in Hoogerheide een beklijvend duel met titelverdediger Sven Nys in zijn voordeel. Stybar en Nys waren de twee sterksten in koers en maakten er een bijzonder spannende koers van. Aanvankelijk kon Lars van der Haar goed partij bieden, maar de Nederlander zakte er langzaam door. Van der Haar werd zesde.

Vooraan maakten Stybar en Nys beiden kleine foutjes, na de laatste van Nys was Stybar gevlogen. Hij kwam alleen over de streep, met Nys op enkele tellen. Kevin Pauwels legde daarachter beslag op de bronzen medaille, voor Klaas Vantornout, Tom Meeusen en Van der Haar.

Zeven crossenWereldkampioen Stybar reed deze winter slechts zeven crossen en liet de concurrentie lang in onzekerheid over zijn WK-deelname. Pas donderdag hakte hij de knoop door. Stybar dus in de regenboogtrui, aan de vooravond van een nieuwe wegcampagne. En dat is tegenwoordig het hoofddoel voor hem. De renner van Omega Pharma-Quick Step won in 2013 de Eneco Tour en een rit in de Vuelta en wil straks vlammen in de voorjaarsklassiekers.