Superprestige Middelkerke: Cant klopt De Boer in mooie strijd

De Noordzeecross in Middelkerke kreeg bij de vrouwen Sanne Cant als winnares. De wereldkampioene versloeg Sophie de Boer...

Superprestige Middelkerke: Cant klopt De Boer in mooie strijd

De Noordzeecross in Middelkerke kreeg bij de vrouwen Sanne Cant als winnares. De wereldkampioene versloeg Sophie de Boer in een rechtstreeks duel.

Vorige week werd de zevende manche van acht in het Superprestige-klassement afgewerkt. In Hoogstraten ging Sophie de Boer met de zege lopen, bijna letterlijk. Het parkoers aan de Belgisch-Nederlandse grens lag er dusdanig modderig bij dat sommige stroken te voet moesten worden afgelegd.

De Boer vertrok halfweg de cross en liep een serieus eind uit op de concurrentie. Het bracht De Boer op een derde plaats in het regelmatigheidsklassement. Met een achterstand van 24 punten op nummer 1 Sanne Cant moest er echter een wonder gebeuren wilde de wereldkampioene het klassement niet op zak steken. Er waren dan wel dubbele punten te verdienen, het maximale 30 kon niet voor heel veel wonderen zorgen.

 Spannend duel

Het was vreselijk koud in het West-Vlaamse Middelkerke. Geheel volgens traditie opende Ellen van Loy het bal. Ook wereldkampioene Cant was goed weg. De Boer bleef wat achter. Toch werkte de Nederlandse zich langzaam wat naar voren. In de tweede ronde nam de wereldkampioene de kop. Ze sloeg een gat, maar maakte een schuiver op de schuine kant.

Dat zorgde voor de aansluiting van De Boer. De Nederlandse en Cant voerden het tempo op, waarna Van Loy - ook traditioneel - moest lossen. In de voorlaatste ronde sloeg de Nederlandse een gaatje, na een fout van de wereldkampioene. Maar met het luiden van de bel had de Belgische dat weer gedicht. In de slotronde weken beide vrouwen de ander voor geen meter. Technische foutjes van De Boer werden de Nederlandse fataal in de laatste halve ronde. Wereldkampioene Cant toonde haar klasse en stak de zege op zak.

Foto's: Cor Vos