Door: Tim Beck
Nieuws

Supertalent Bernal geeft visitekaartje direct af

Egan Bernal liet afgelopen week nog maar eens zien over ontegenzeggelijk veel talent te beschikken. Het jonge talent van Team Sky versloeg in de Colombia Oro y Paz zijn landgenoten Nairo Quintana en Rigoberto Uran.

In de laatste etappe reed hij Quintana uit de leiderstrui. “Ik voelde me de hele dag heel erg goed en ik bleef maar zeggen tegen de jongens dat ik me zo goed voelde. Maar ik moest kalm blijven en wachten tot de zwaardere laatste kilometers. In de laatste drie of vier kilometers besloot ik aan te vallen. Ik stond vierde in het klassement dus ik had niet veel te verliezen, maar wel veel te winnen.”

Met twee renners in de vlucht van de dag (Sebastian Henao & Tao Geoghegan Hart) had Bernal welkome versterking vooraan de koers. “Zij deden geweldig werk. Ik zei tegen Tao dat hij moest vertragen. Hij hielp me bijna tot de laatste meters. Natuurlijk was het nog beter geweest als ik ook de etappe nog had gewonnen, maar het plan was om het klassement te winnen. Daarom wachtten mijn teamgenoten op me na mijn aanval. Ik voel me zo trots en blij met deze ploeg.”

Bernal kijkt sowieso met een goed gevoel terug op de wedstrijd in eigen land. “Het was een eer. Dit is heel positief voor het land en ik hoop dat er in de toekomst meer ploegen naar deze race zullen komen.”

Gerelateerd nieuws