Sven Nys nieuwe eigenaar Telenet-Fidea

Sven Nys nieuwe eigenaar Telenet-Fidea

Sven Nys wordt vanaf maart teammanager bij Telenet-Fidea. Hij volgt de huidige manager, Hans van Kasteren, op. Hij neemt afscheid van het team. Bovendien heeft Nys, met zijn Balenberg NV, de veldritploeg overgenomen. Dat zegt Het Nieuwsblad

Niet alleen Nys toonde interesse in een overname van de ploeg. Ook ex-wegcoureur Nick Nuyens en zijn partner Jef Van den Bosch wilden het team overnemen. Net als de managers van BKCP-Corendon, de gebroeders Roodhooft. Maar zij werden dus afgetroefd door de tweevoudig wereldkampioen veldrijden. Alle lopende contracten met renners en sponsors worden overgenomen.

Voor Nys was het een logische vervolgstap, als hij na dit seizoen zijn actieve loopbaan beëindigd. “Ik heb altijd gezegd dat ik na mijn actieve carrière graag jonge renners wilde opleiden en begeleiden. Dat is één van de pijlers van het Sven Nys Cycling Center en ook van het Telenet Fidea Cycling Team. Nergens in de cross is er een team met zo’n traditie op dat vlak. Het team zal ook kunnen terugvallen op Energy Lab waarmee we een partnership hebben en de locatie leent zich ook nog eens perfect voor crosstrainingen. Met mijn ervaring kan ik ook de eliterenners – toch het uithangbord van het team – en de organisatie wat bijbrengen.”