Sven Nys pakt winst in Koksijde na spannende strijd

Sven Nys pakt winst in Koksijde na spannende strijd

Na zijn overwinning zaterdag in Hasselt heeft Sven Nys ook de wereldbeker manche van Koksijde op zijn naam geschreven. De ervaren Belg bleef zijn landgenoot Wout Van Aert in een spannende strijd nipt voor. Mathieu van der Poel werd bij zijn rentree op gepaste afstand derde.

In de tweede ronde namen Van der Poel en Van Aert afstand van de rest, maar Nys wist zich terug te knokken tot aan de kop van de koers. Al snel ging het de hard voor Van der Poel en bouwden Nys en Van Aert aan een comfortabele voorsprong. De twee gaven niet veel toe op elkaar. De ene keer nam Van Aert enkele seconden voorsprong en na een lekke band van de jongeling was het Nys die een voorgift had.

Uiteindelijk streden de twee in de laatste meters voor de dagwinst. De laatste modderige stroken moesten beslissing brengen voor de overwinning. De twee reden zij aan zij door de blubber naar de laatste bocht. Nys wist iets meer vermogen te ontwikkelen en legde Van Aert zo zijn wil op. Het betekende zijn 50ste wereldbekerzege in zijn loopbaan.