Team LottoNL-Jumbo wint ploegentijdrit Tour of Britain, Roglic leider

De zware ploegentijdrit in de Tour of Britain werd gewonnen door Team LottoNL-Jumbo. Primoz Roglic, kopman van de gele brigade, is de nieuwe leider.

Jumbo
  • Primož Roglič Primož Roglič

Na vier dagen Tour of Britain was Patrick Bevin van BMC Racing Team de leider in de wedstrijd. De groene trui die in de Britse ronde voor de klassementsleider is kon echter op dag vijf goed van schouders veranderen. Er stond een loodzware ploegentijdrit op het menu.

Kort, maar krachtig was het recept. Er moesten tussen Cockermouth en de aankomst 'slechts' 14 kilometer worden overbrugd, maar bijna de helft ervan waren op de Whinlatter Pass. En dat was dan ook waar veel ploegen uiteen vielen.

Team Sunweb dacht met 20'43" al vroeg een richttijd neer te hebben gezet, maar deze bleek een maat voor niets. Team Sky kwam met een sterk team tot een tijd van 20 minuten en 3 seconden, maar ook die bleek bij lange na niet snel genoeg. Team LottoNL-Jumbo klokte 19 minuten en 37 tellen, waarmee ze 16 seconden sneller waren dan Quick-Step Floors. Door de winst van de Nederlandse WorldTour-ploeg pakte kopman Primoz Roglic de leiding in het klassement over van Bevin.