Toekomstig Sky-renner Egan Bernal wint Tour de l'Avenir

Pavel Sivakov was oppermachtig in slotrit van de toekomstronde.

Toekomstig Sky-renner Egan Bernal wint Tour de l'Avenir
  • Pavel Sivakov Pavel Sivakov

Pavel Sivakov heeft met een indrukwekkende solo de laatste rit van de Tour de l'Avenir gewonnen. De Rus won dankzij een fraaie solo de rit tussen  Bourg-Saint-Maurice en Albiez-Montrond. De eindzege van Egan Bernal kwam niet meer in gevaar. Op de dag dat bekend werd gemaakt dat hij volgend jaar in het shirt van Team Sky gaat rijden verdedigde de Colombiaan zijn leiderstrui met verve.

Sivakov, die vooraf als een van de topfavorieten gold, maar dankzij een slechte dag uitgeschakeld was voor eindwinst, kreeg al vroeg in de etappe de zegen. Hij kreeg Neilson Powless met zich mee, maar op het bergachtige parkoers kon de Amerikaan slechts enige tijd weerstand bieden. Sivakov soleerde vervolgens naar de zege.

Egan Bernal, die de afgelopen twee jaar zijn geld verdiende bij Androni Sidermec Bottecchia, werd op drie minuten van de juichende Sivakov vierde in de daguitslag. Zijn leidende positie kwam in de slotrit geen moment in gevaar. Op de erelijst van de Tour de l'Avenir is Bernal de opvolger van David Gaudu.

Foto: Cor Vos (archief)