Tom Dumoulin wil Nederlandse jeugd in beweging krijgen met nieuw wielerevenement

Tom Dumoulin heeft vandaag een nieuw wielerevenement aangekondigd: de Tour de Dumoulin.

Tom Dumoulin
  • Tom Dumoulin Tom Dumoulin

Op 6 oktober 2019 staat de eerste editie van de Maastrichtse wielerdag op het programma. Vervolgens moet het evenement elk jaar de zondag na de WK wielrennen op de weg worden georganiseerd.

"Er is een enorm verschil in de populariteit van het wielrennen en het aantal jeugdige renners dat actief fietst. Dat laatste gebeurt heel weinig en dat is gek, want Nederlandse wielrenners doen het juist heel goed", meldt Dumoulin op de persconferentie waar hij het evenement wereldkundig maakte.

De deelnemers krijgen tijdens de Tour de Dumoulin de kans om in een veilige omgeving een dag te leven als wielerprof. De wielerdag is zeer toegankelijk voor de jeugd, maar biedt volgens de organisatie ook voldoende uitdaging voor volwassenen.

"Ik haal er ontzettend veel plezier uit als ik mensen, en dan vooral de jeugd, enthousiast kan maken voor het wielrennen", zegt Dumoulin over het nieuwbakken evenement. "We willen mensen laten proeven van het wielrennen en meenemen in het leven van een wielrenner. Niet zomaar een toertocht, maar échte wielerbeleving met alle facetten die erbij komen kijken", aldus de Limburger van Team Sunweb op een persconferentie.

Naast de mogelijkheid om te rijden over de vaste trainingsroutes van Dumoulin worden in het wielerdorp, dat in de binnenstad van Maastricht zal verrijzen, meerdere facetten uit het wielerleven nagebootst. Hierbij valt te denken aan een teambus, een podium, maar ook een materiaalpost.

Meer informatie over het evenement wordt later bekendgemaakt.