Door: Tim de Vries
Nieuws

Tom Scully verrast het peloton in Route du Sud; eindklassement voor Sylvan Dillier

Tom Scully blijft na een lange vlucht het jagende peloton net voor.

Tom Scully heeft in de Route du Sud de laatste rit weten te winnen. De 27-jarige Australische renner van Cannondale - Drapac maakte onderdeel uit van een kopgroep die op het ciruit van Nogaro het peloton wist te verrassen. De jagende meute komt tot op het achterwiel van de groep, maar weet de naar de zege sprintende Scully niet meer te achterhalen.

Silvan Dillier weet in de slotrit zijn gele trui te verdedigen houden en de coureur van BMC verzekert zich zodoende van de eindzege in de Franse rittenkoers.

Dertig kilometer heeft de vlucht van de dag nodig om weg te rijden. Nikita Stalnov (Astana), Clement Chevrier (AG2R La Mondiale), Johan Le Bon (FDJ), Kevin Ledanois (Fortuneo - Vital Concept), Mikel Bizkarra (Euskadi Basque Country - Murias) , Matthias Le Turnier (Cofidis), Julien Antomarchi (Roubaix Lille Métropole), Jerome Mainard (Armée de Terre) en Tom Scully (Cannondale - Drapac) krijgen drie minuten cadeau van het peloton.

De aanval houdt lang stand. Sterker nog: als de renners het racecircuit opdraaien zijn de mannen nog altijd vooruit. In de slotkilometer dreigt echter alles weer bij elkaar te komen. Toch komt het peloton net te laat. In de sprint om de dagzege bleek Scully over de snelste benen te beschikken.

De leiderstrui van Silvan Dillier komt op weg naar het Circuit Paul Armagnac niet meer in gevaar, waardoor de renner van BMC zich eindwinnaar mag noemen. De voorsprong op Richard Carapaz van Movistar groeide zelfs nog. In plaats van één seconde heeft Dillier nu zeven tellen voorsprong op de Ecuadoraan.

Foto: Cor Vos

Gerelateerd nieuws