Tour du Haut Var: Simon wint slotrit, Vichot eindklassement

De tweede en laatste etappe in de Tour du Haut Var was voor Julien Simon. Arthur Vichot stak de eindzege in de Franse tw...

Tour du Haut Var: Simon wint slotrit, Vichot eindklassement

De tweede en laatste etappe in de Tour du Haut Var was voor Julien Simon. Arthur Vichot stak de eindzege in de Franse tweedaagse op zak.

Samuel Dumoulin was gisteren laureaat in de eerste etappe van de Tour du Haut Var. Vroeger was de Franse wedstrijd altijd een eendagskoers, sinds een aantal jaar werd de wedstrijd uitgesmeerd over twee dagen.

Het tweede gedeelte van het Zuid-Franse tweeluik ging van en naar Draguignan. Een veelvoud aan variaties van lokale rondes rond de Zuidoost-Franse plaats stonden op het menu. Het eerste gedeelte van de koers was redelijk heuvelachtig, het tweede deel was wat vlakker. De kans was groot dat een massasprint het oordeel over de tweede etappe zou vellen.

Verrassende finale

Een voor een Franse koers vrij internationaal gezelschap meldde zich aan de kop van de wedstrijd in het eerste uur. Met Raffaello Bonusi (Androni Giocattoli-Sidermec) en Ángel Madrazo (Delko Marseille Provence KTM) waren er namelijk een Italiaan en Spanjaard bij betrokken. Toch was de Franse driekleur ook aanwezig. Franck Bonnamour (Fortunéo-Vital Concept), Nicolas Baldo (HP BTP-Auber 93) en Thibault Ferasse (Armée de Terre) zaten ook in de vlucht van de dag.

Een minuut of vier bedroeg de maximale voorsprong. In de finale grepen de renners van FDJ, hard aan het werk voor Arthur Vichot, ze bij de kraag. De ploeg van de Frans kampioen reed zo hard door, dat leider Dumoulin moest lossen. Vichot ging vervolgens zelf door en vormde een kopgroep van acht renners. Met Rudy Molard had hij een meesterknecht mee, die ervoor zorgde dat Dumoulin de ronde verloor.

De Frans kampioen maakte het werk van zijn ploeggenoot uitstekend af en won de ronde. Julien Simon was de snelste en won de tweede etappe.

Foto's: Cor Vos