Travis McCabe sprint naar zegebloemen in Ronde van Utah

Travis McCabe heeft het noodlijdende UnitedHealthcare een overwinning in de Ronde van Utah bezorgd. De Amerikaan was in Cedar City de snelste in de massasprint.

Travis McCabe
  • Travis McCabe Travis McCabe

In de eerste etappe van The Larry H.Miller Tour of Utah liet Daan Olivier (LottoNL-Jumbo) zich in de frontlinie opmerken. Evan Huffman (Rally Cycling), George Simpson (Elevate-KHS) en Lionel Mawditt (Jelly Belly p/b Maxxis) konden hun karretje bij de Nederlander aanhaken. Olivier liet de anderen op de tweede en laatste klim van de dag achter, maar kon zijn inspanning niet volhouden tot aan de finish.

Easter juicht te vroeg

Ook pogingen van Luis Lemus (Israel Cycling Academy) en Oliviers ploegmaat LottoNL-Jumbo-ploegmaat Neilson Powless strandden voortijdig. Griffin Easter, van het bescheiden 303 Project, dacht juist te timen en hij stak zijn handen de lucht in nadat hij als eerste de finishlijn passeerde. Jammer genoeg voor de Amerikaan juichte hij een ronde te vroeg.

Een ronde later zegevierde Travis McCabe uiteindelijk met overmacht. Hij bleek een klasse beter dan de rest en de man van UnitedHealthcare kon al een eind voor de streep zijn feestje vieren. De snelle Amerikaan kwam ondanks de behaalde bonificatieseconden wel net tekort voor de leiderstrui; die blijft ook in de tweede rit in lijn immers om de schouders van proloogwinnaar Tejay Van Garderen hangen. Het verschil tussen de twee Amerikanen bedraagt twee seconden.