Trentin zegeviert in Tour of Britain

Matteo Trentin heeft de tweede rit in de Tour of Britain gewonnen. Hij is ook de nieuwe leider in het algemeen klassement.

Trentin
  • Matteo Trentin Matteo Trentin

Hoewel er nog een listig heuveltje in de finale lag, leken de sprinters vooraf wederom een mooie kans te hebben op de dagzege. Drie renners kozen de aanval vroeg in de etappe, namelijk Peter Williams, Samuel Jenner en Gediminas Bagdonas. Het drietal vormde een klassieke vlucht van de dag en werden de gehele dag onder controle gehouden. 

Op vijftien kilometer van de meet werd de koers ontbrand door Mathieu van der Poel. De alleskunner reed met Frederik Frison naar de kopgroep, maar de sprintersploegen gingen direct vol in de achtervolging waardoor Van der Poel zijn aanval mislukte en vervolgens kon hij niet meer meestrijden om de dagzege.  Een volgende aanvalspoging van Pavel Sivakov was er te veel aan voor leider Dylan Groenewegen, die  moest lossen. 

Sivakov kwam als eerste over de top, maar het peloton reed niet ver achter de Rus. Onder leiding van Mitchelton-Scott werd Sivakov in de afdaling teruggepakt. In de absolute finale deed Alex Dowsett nog een hele knappe poging, maar hij werd met de finish in zicht ook teruggefloten. Daarna was het net als zaterdag aan de sprinters. Daarin was Trentin verreweg de beste. Hij bleef Jasper De Buyst en Mike Teunissen voor.