Door: Tim de Vries
Nieuws

Tweede etappezege op rij voor Dylan Groenewegen in Ster ZLM Toer.

De klassieke rit door Zuid-Limburg eindigt in een massasprint.

Dylan Groenewegen heeft opnieuw toegeslagen in de Ster ZLM Toer. Hij laat voor de tweede dag op rij het hele peloton achter zich in de massasprint.

De kopgroep van de dag wordt al vroeg gevormd door Marc McNally (Wanty - Groupe Gobert), Loïc Chetout (Cofidis), Piet Allegaert (Sport Vlaanderen - Baloise), Lukas Spengler (WB Veranclassic Aqua Protect), Twan van den Brand (Destil - Jo Piels Cycling Team), Jasper Hamelink (Metec - TKH Continental Cyclingteam p/b Mantel) en Daan Soete (Telenet Fidea Lions). De acht werken goed samen in de Zuid-Limburgse heuvels, maar worden kansloos geacht tegen het geweld achter hen.

McNally en Spengler zijn als enige vluchters overgebleven als het peloton aan de plaatselijke rondes in Buchten begint. Ze houden het lang vol, maar worden in de laatste ronde gegrepen onder impuls van Lotto - Soudal, Quick-Step Floors en LottoNL - Jumbo.

In het sprintersbal dat volgt weet Dylan Groenewegen opnieuw de zege te grijpen. Hij verwijst Lotto - Soudal duo André Greipel en Moreno Hofland naar de plekken twee en drie.

Klassementsleider Primoz Roglic viel in de laatste kilometers van de rit. Volgens de eerste berichten is die andere kopman van LottoNL - Jumbo echter ongedeerd. Hij begint dan ook als leider aan de rit naar La Gileppe.

Foto: Cor Vos

Gerelateerd nieuws