Valgren tevreden na winst koninginnenrit op eigen grond

Michael Valgren won gisteren de derde etappe van de Ronde van Denemarken. Achteraf was de Deen blij met zijn zege, temee...

Valgren tevreden na winst koninginnenrit op eigen grond
  • Michael Valgren Michael Valgren

Michael Valgren won gisteren de derde etappe van de Ronde van Denemarken. Achteraf was de Deen blij met zijn zege, temeer omdat die voor eigen publiek was.

"Ik ben heel erg blij met deze zege, want het was een tijd geleden." Zijn laatste overwinning dateert van 2014, toen pakte Valgren de eindzege in dezelfde Ronde van Denemarken. "Het is de lastigste etappe om hier te winnen. Ik heb hier twee jaar gewoond dus ik ken Vejle goed." Het was voor zijn ploeg Tinkoff de tweede zege in Denemarken. Woensdag won Daniele Bennati de eerste etappe.

[video mp4="https://cdn.pijper.io/source/wieler-revue/source/wielerrevue/2016/07/The-final-kilometers-of-stage-3-Tour-of-Denmark-2016.mp4"][/video]

Tour de France

De ex-Deens kampioen kon nog gebruik maken van de supercompensatie uit de afgelopen Tour. "Het was wel zwaar, doordat er wat weinig tijd tussen de Tour en deze wedstrijd zat. Maar ik hou ervan om in Denemarken te rijden en om de mensen hier te laten zien wat ik kan. Het is mooi om hen terug te betalen voor de support die ze geven."

Ook bedankte de Deen zijn ploeggenoten. "We rijden de hele week al sterk. Bennati zei me kort voor de finish dat hij niet sterk genoeg was, dus zijn we voor mijn kansen gegaan. Ik ging vol gas en het lukte allemaal. Morgen is er nog de tijdrit. Ik moet wat tijd winnen op de concurrentie, want zij kunnen bonificatieseconden winnen in de sprints." De nummer twee van de Amstel Gold Race start in de tijdrit in de blauwe leiderstrui. Hij verdedigt vijf seconden voorsprong op landgenoot Cort Nielsen, de winnaar van de tweede etappe.

Foto: Cor Vos