Van Aert volgend jaar in kasseienklassiekers

De tweevoudig wereldkampioen veldrijden Wout van Aert wil de overstap naar de weg maken.

Van Aert volgend jaar in kasseienklassiekers
  • Wout van Aert Wout van Aert

Wout van Aert wil volgend jaar het klassieke voorjaar rijden.

Dat meldt Het Laatste Nieuws. Het plan voor de tweevoudig wereldkampioen veldrijden is om de aankomende winter niet de volledige veldritkalender af te leggen. Een totaal van dertig crossen moet volstaan.

Om vervolgens in 2018 het klassieke voorjaar te betwisten. Vanaf de Omloop Het Nieuwsblad tot en met Parijs-Roubaix, indien zijn werkgever een wildcard krijgt. "Ik droom een beetje van de Ronde van Vlaanderen, maar vooral van Parijs-Roubaix", vertelt Van Aert in de Vlaamse krant. "Maar momenteel ligt de focus nog op de cross. Ik zie wel wanneer ik klaar ben voor een overstap."

De afgelopen winter was de crosser van Crélan-Charles te zien in 42 veldritten. Dat moeten er nu 30 worden. Na het WK in Valkenburg eind januari wil Van Aert nog minder gaan rijden. Dit alles in samenspraak met coach Marc Lamberts. 

"Ik heb Wout gezegd het als een test te zien", aldus Lamberts. "Hij moet proeven van de klassiekers, maar daarna een keuze maken: ofwel honderd procent het veld, ofwel honderd procent de weg."

Foto: Cor Vos