Van Baarle moet seizoen beëindigen door Vuelta-val

Dylan van Baarle zet een punt achter zijn wegseizoen 2018. Dit als gevolg van de valpartij na afloop van de twaalfde rit in de Vuelta a España.

Van Baarle
  • Dylan van Baarle Dylan van Baarle

Dat meldt zijn ploeg Team Sky op hun website. "Dylan zal moeten rusten en herstellen in aanloop naar volgend seizoen", staat te lezen in het bericht. Van Baarle werd achter Alexandre Geniez tweede in een sprint van een groepje aanvallers in de twaalfde rit van de Vuelta, met aankomst in Farode Estaca de Bares. Na afloop knalden zowel de winnaar als onze landgenoot op iemand die fotografen aan de kant wilde houden.

"Sinds hij afstapte onderging Dylan meerdere scans, waarbij een breuk in de rechterkant van zijn bekken werd geconstateerd. Hij zal de wereldkampioenschappen, maar ook de rest van het seizoen moeten laten schieten", aldus ploegdokter Neil Heron.

"Natuurlijk wilde ik op deze manier niet mijn seizoen beëindigen", sprak Van Baarle zelf over de blessures. "Maar ik probeer positief te blijven en vooruit te kijken. Ik hoop blessurevrij het nieuwe seizoen in te gaan."