Van Baarle toont potentieel na vierde plek in Ronde van Vlaanderen

"Ik hoop ooit de Ronde van Vlaanderen te winnen", aldus Dylan van Baarle na zijn mooie prestatie in Vlaanderens mooiste.

Van Baarle toont potentieel na vierde plek in Ronde van Vlaanderen
  • Dylan van Baarle Dylan van Baarle

Dylan van Baarle reed gisteren een knappe koers en beloonde zichzelf met een vierde plaats. De Nederlander zet opnieuw een stap vooruit. "Het ziet er ontzettend veelbelovend uit voor hem", aldus ploegleider Ken Vanmarcke.

Dylan van Baarle eindigde vorig jaar op een fraaie zesde plaats in de Ronde van Vlaanderen. Gisteren deed hij zelfs nog beter met een plek net naast het podium. Toch was Van Baarle achteraf niet helemaal tevreden. "Het was beter als ik op het podium was geëindigd", getuigt Van Baarle. "We koersen om te winnen en ik ben vierde. Ik ben gelukkig over mijn koers, maar minder over het resultaat."

De man uit Voorburg kan optimistisch zijn over zijn toekomst. "Ik verbeter elk jaar beetje bij beetje. Ooit hoop ik hier eens te kunnen winnen, maar het zal niet makkelijk zijn."

'Hij heeft veel potentie"



Ook ploegleider van Cannondale-Drapac, Ken Vanmarcke ziet veel potentieel in Van Baarle. "Dylan is een echte diesel. Eenmaal hij op gang is, is hij niet meer te stoppen." Vanmarcke prijst tegelijk de werkijver van de 24-jarige renner. "Hij heeft de juiste instelling en laat niets aan het toeval over. Van Baarle heeft veel potentie."



Ook in Parijs-Roubaix zal Van Baarle een woordje kunnen meepraten denkt Vanmarcke. "Parijs-Roubaix ligt hem misschien zelfs nog beter. Diesels komen in Roubaix nog meer naar voren. Hopelijk blijft hij gespaard van pech."