Vaughters: "Begrijp beslissing Tinkov om op te houden"

Vaughters: "Begrijp beslissing Tinkov om op te houden"

Jonathan Vaughters begrijpt de beslissing van Oleg Tinkov om te stoppen met zijn wielerploeg. "In de wielersport investeer je eigenlijk geen geld, maar doneer je het."

Vorige week kondigde Oleg Tonkov aan dat hij na het volgende seizoen stopt met zijn wielerploeg Tinkoff-Saxo. De steenrijke Rus haakt vooral af vanwege het marginale verdienmodel van een wielerploeg en het doorvoeren van te weinig vernieuwingen door organisaties als de UCI en de ASO.

Manager Jonathan Vaughters van Cannondale-Garmin snapt de keuze van Tinkov. "Ik ben totaal niet verrast door zijn beslissing", zegt Vaughters tegen Cyclingnews. "Hij investeerde erg veel geld, volgens mij zo'n 60 miljoen euro. Dat is veel geld, zeker wanneer er weinig rendement tegenover staat door de manier waarop de wielersport is gestructureerd."

Volgens Vaughters is er een ongezonde vorm van sponsoring, dat nodig verandert moet worden. "Eigenlijk investeer je niet in de wielersport, je doneert. Tinkov heeft jarenlang aan het 'Alberto-Contador-salarisfonds' gedoneerd."