Door: Matthijs Klerkx
Nieuws

Vifit Sport verbindt zich voor drie jaar aan LottoNL - Jumbo

Vifit Sport wordt 'nutrition partner' van de Nederlandse wielerploeg.

Team LottoNL-Jumbo en FrieslandCampina hebben overeenstemming bereikt over een verbintenis tussen de Nederlandse wielerploeg en de nieuwe productlijn Vifit Sport. De komende drie jaar zal de naam Vifit Sport op het tenue prijken en zal Vifit Sport als zogeheten 'nutrition partner' aan het team verbonden zijn. Dat maakten de beide partijen bekend op een persconferentie op de rustdag van de Tour de France.

FrieslandCampina heeft de intentie om in de toekomst de samenwerking uit te breiden en te intensiveren. 

Volgens Richard Plugge, manager van de wielerploeg, is de samenwerking tussen de partijen gebaseerd op overeenkomstige waarden en visie, zoals het inspireren en het elke dag beter maken van jong talent. Plugge: "Het is fantastisch nieuws dat een Nederlandse multinational ervoor kiest om in de wielersport te stappen. Deze sponsoring is een belangrijke aanvulling op de sponsoring van Lotto, Jumbo, BrandLoyalty en Bianchi."

"Ik vind het ook heel mooi dat het hier gaat om een 'content driven' sponsorschap", vervolgt Plugge. "We gaan samen met Vifit Sport bouwen aan een online community, waarin we onze gezamenlijke passie voor sport en de ontwikkeling van sporters delen. Dat is innovatief partnerschap en zorgt voor binding met de fans van Team LottoNL-Jumbo en komt tegemoet aan de behoefte van de gebruikers van Vifit Sport."

Ook Roelof Joosten, CEO van Royal FrieslandCampina N.V., is verheugd over de samenwerking: "Wij zijn er erg trots op. Met Vifit Sport ontwikkelen we sportvoeding gebaseerd op eiwitten uit zuivel, die bijdragen aan een verantwoorde levensstijl. Het bijdragen aan een verantwoorde levensstijl is een belangrijke pijler onder onze strategie. De sporters van Team LottoNL-Jumbo laten zien hoe belangrijk goede voeding is om een topprestatie te kunnen leveren. Deze samenwerking zien we als de start van een langdurige samenwerking. We gaan duurzaam aan een topteam bouwen waarin talenten zich kunnen ontwikkelen tot winnaars."

Foto: Cor Vos

Word nu abonnee van Wieler Revue!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws