Vincenzo Nibali neemt deel aan Vuelta a España

Vincenzo Nibali zal eind augustus afreizen naar Málaga voor de start van de Vuelta a España. De Italiaan is herstellende van een valpartij in de Tour de France en zit sinds woensdag weer op de fiets.

Nibali
  • Vincenzo Nibali Vincenzo Nibali

Nibali kwam tijdens de Ronde van Frankrijk hard ten val. Bergop nota bene, op Alpe d'Huez. Zijn stuur bleef haken aan de draagriem van een fotocamera van een toeschouwer. Een gebroken ruggenwervel was vervolgens het verdict. 

Tijdens zijn eerste training afgelopen woensdag klaagde Nibali nog wel over pijn. De ploegarts en teamcoach beoordelen de situatie echter als hoopgevend. ''Zijn gewicht is hetzelfde als voor de Tour'', zo vertelt trainer Paolo Slongo. "Tien dagen geleden hadden we zeker willen tekenen voor deze situatie." 

Tegen La Gazzetta dello Sport bevestigt de Haai zijn deelname aan de Ronde van Spanje. "Ja, ik rijd de Vuelta. Mijn ticket naar Málaga (startplek van de Vuelta, red.) is al geboekt. Op 22 augustus vlieg ik naar Spanje."

Nibali voor de start van de zevende Touretappe

Nibali zal echter niet als kopman worden uitgespeeld in Spanje. De gebroeders Ion en Gorka Izagirre zullen strijden voor het algemeen klassement. De Vuetawinnaar van 2010 reist enkel af naar het Iberisch schiereiland om zich voor te bereiden op de WK wielrennen in Innsbruck. Met een zeer zwaar parkoers in Tirol wordt Lo Squalo dello Stretto op zijn wenken bediend door de WK-organisatie.