Volta Limburg Classic: Canola winnaar na zware koers

Marco Canola won de Volta Limburg Classic.

Volta Limburg Classic: Canola winnaar na zware koers

schreef de Volta Limburg Classic op zijn naam. De ... was de snelste van drie koplopers in Eijsden.

De Volta Limburg Classic - vroeger bekend als de Hel van het Mergelland - is steevast de zaterdagkoers voor de Ronde van Vlaanderen. Vorig jaar won kind van de streek Floris Gerts van BMC Racing Team de eendagskoers in het Limburgse heuvellandschap.

Dylan Groenewegen was van de partij in Limburg.

Lange finale

Nadat een kopgroep van maar liefst zeventien renners al vroeg in de finale werd teruggehaald, brak voor de Loorberg het peloton in tweeën. Een grote kopgroep vertrok, waaruit een viertal weg reed op de Camerig. Roompot-Nederlandse Loterij was met Martijn Tusveld en Nick van der Lijke goed vertegenwoordigd.

De initiator van de kopgroep was de Italiaan Marco Canola van Nippo-Vini Fantini. De vierde naam vooraan was Xandro Meurisse, de talentvolle Belg van Wanty-Groupe Gobert. In de achtervolgende groep boterde het niet, het peloton met Nederlands kampioen Dylan Groenewegen aanwezig verdween nog verder in de achtergrond.

Het werd duidelijk dat het drietal de winnaar ging bepalen. Met een dikke minuut voorsprong reed het trio naar de streep. Op de kasseien in Eijsden was Canola de snelste.

Vrouwen

Karol-Ann Canuel won de eerste Volta Limburg Classic voor vrouwen. De Canadese van Boels-Dolmans nam in de finale de maat van vier andere koplopers. Riejanne Markus werd tweede en de getalenteerde Duitse Liane Lippert pakte de derde plaats.

Foto: Cor Vos