HomeVrouwenBoels Ladies Tour: Blaak wint laatste wedstrijd in regenboogtrui

Boels Ladies Tour: Blaak wint laatste wedstrijd in regenboogtrui

Chantal Blaak is er vanuit de vroege vlucht in geslaagd om de traditionele Limburgse koninginnenrit van de Boels Ladies Tour op haar naam te schrijven. Op het Tom Dumoulin Bike Park kwam ze na 150 aanvalskilometers solo als eerste over de meet.

Blaak was betrokken bij de eerste aanvalspoging, op 150 kilometer van de finish. Samen met Pernille Mathiesen (Sunweb), Eugenie Duval (FDJ – Nouvelle Aquitaine – Futuroscope ​​​​​​) en Roxane Knetemann (Ale Cipollini). Het kwartet zou op het parkoers over de vele nijdige Limburgse hellingen goed samenwerken. Een maximale voorsprong van bijna vier minuten was hier een teken van.

De pré-finale werd geopend door Amanda Spratt (Mitchelton-SCOTT), Amy Pieters (Boels-Dolmans), Leah Kirchmann (Sunweb), Europees kampioene Marta Bastianelli (Ale Cipollini), Silvia Pollicini (Valcar PBM) en Lorena Wiebes (Parkhotel Valkenburg). Deze zes zouden niet de oversteek kunnen bewerkstelligen. Toen dit groepje echter weer bij de kraag werd gevat kwam er een gezelschap weg dat wel vooraan wist aan te sluiten.

Good old Charlotte Becker (Hitec Products) nam Janneke Ensing en Amalie Dideriksen mee, die allebei ook een ploeggenote vooraan hadden. Op goed twaalf kilometer van de finish op het Tom Dumoulin Bike Park te Sittard was de aansluiting een feit, maar lang duurde dit niet. Op de Bergstraat in Schweikhuizen, de laatste van 21 hellingen, waagde de regenboogtrui haar kans. En met succes: Blaak was ribbedebie.

Amalie Dideriksen, winnares van de vorige twee etappes, speelde het spel in de groep achter Blaak perfect. De regerend Deens kampioene hield de concurrentie nauwlettend in het oog en ze dichtte alle gaten wanneer dit moest. De Rotterdamse hardrijdster kon daardoor een geruststellende voorsprong opbouwen, waardoor de tocht over het wielercircuit in Sittard een ereronde was geworden. 

Op het hoogste punt van het Tom Dumoulin Bike Park pakte Blaak haar vierde zege van 2018. Eerder dit jaar won de tempobeul ook al een rit in de Healthy Ageing Tour, het Nederlands kampioenschap op de weg en de Amstel Gold Race. De voorlaatste etappe van de Boels Ladies Tour was voor de 28-jarige Blaak het laatste optreden in haar regenboogtrui.

Lijstaanvoerster Annemiek van Vleuten kon de hele  dag haar ploeggenotes het werk laten doen. Zij zou haar oranje leiderstricot met gemak verdedigen, ook al zou Lucinda Brand nog twee bonficiatieseconden sprokkelen. Het moet wel heel gek lopen wil Van Vleuten morgen de Boels Ladies Tour niet voor het tweede jaar op rij winnen. De laatste etappe is namelijk een tijdrit over ongeveer negentien kilometer, spek voor de bek dus voor de regerend wereldkampioene tegen de klok.  

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Renner neemt losgeslagen paard bij de teugels tijdens koers in de Ardennen

Bizarre taferelen tijdens de Arden Challenge, een koers in de Belgische provincie Luxemburg. Een...

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Meer zoals dit

Leontien van Moorsel over dominantie SD Worx: ‘Ik hoop dat er rensters vertrekken’

Voor SD Worx was 2023 het meest succesvolle seizoen in de geschiedenis van het...

36-jarige Vittoria Bussi doet (opnieuw) aanval op werelduurrecord

Het is niet voor het eerst dat Bussi een aanval doet op het werelduurrecord....

Lauren Molengraaf tekent uniek multi-teamcontract: ‘Dit is een enorme blijk van vertrouwen’

De multidisciplinaire renster heeft een contract getekend bij WorldTour-team FDJ-Suez. Tot en met 2025...