Wellens: 'Ritzege in de Tour is me meer waard dan top tien'

Tim Wellens gaat naar de Tour de France om een ritzege te behalen. Hij wil niet drie weken strijden voor een verre erepl...

Wellens: 'Ritzege in de Tour is me meer waard dan top tien'
  • Tim Wellens Tim Wellens

Tim Wellens gaat naar de Tour de France om een ritzege te behalen. Hij wil niet drie weken strijden voor een verre ereplaats.

Dat zei de Belgische Limburger van Lotto Soudal tegen Sporza. Wellens is met Lotto Soudal momenteel op trainingskamp op Mallorca. Ook Wieler Revue is daar van de partij. "Ik heb wat mindere herinneringen aan mijn eerste deelname in 2015, maar dat is zo goed als vergeten. Het parkoers zou me volgend jaar in ieder geval moeten liggen."

Wellens schoof destijds de schuld van de mislukte Tour de France af op een hoogtestage. "Iedereen reageert daar anders op. Ik heb mijn lichaam daardoor leren kennen en weet nu wat ik niet moet doen. Ik zei destijds dat ik geen hoogtestage meer zou doen, maar het past nu perfect in mijn programma. Ik zal het echter wel anders aanpakken en leren van de fouten van 2015."

'Niet afzien voor een top tien'

De Belg gaat dus de Tour rijden, maar heeft in tegenstelling tot 2015 geen klassementsambities. "Een beetje zoals in de Giro d'Italia dit jaar." Daar won de Belg een etappe met aankomst bergop op Roccaraso. Halverwege de etappe reed hij met zijn ploegmaat Pim Ligthart naar de kopgroep op aanraden van destijds roze trui Tom Dumoulin, goede vriend van Wellens. Die versloeg vervolgens zijn medevluchters bergop.

"Ik heb het er niet voor over om elke dag zo af te zien in een grote ronde voor een ereplaats. Het is veel leuker om voor ritwinst te gaan", aldus de aanvaller. "In een grote ronde incognito meerijden voor een ereplaats: dat doe ik niet graag. Het is echt niet makkelijk om een top 10-klassering in een grote ronde te behalen." Voorts wil de Limburger in de Ardense klassiekers goede resultaten behalen. Tot nu toe ging het naar eigen zeggen telkens net mis in die koersen.

Foto's: Cor Vos