WK Qatar: Colombia maakt negental bekend, Gaviria kopman

Colombia komt op het wereldkampioenschap in Qatar met één echte kopman aan de start. Fernando Gaviria zal de troepen lei...

WK Qatar: Colombia maakt negental bekend, Gaviria kopman
  • Fernando Gaviria Fernando Gaviria

Colombia komt op het wereldkampioenschap in Qatar met één echte kopman aan de start. Fernando Gaviria zal de troepen leiden.

Voor Colombia zal het een vreemd idee zijn geweest: een selectie bij elkaar zien te krijgen voor het afwerken van een vlak wereldkampioenschap. Het land van de klimmers heeft echter een grote outsider voor de regenboogtrui in haar rangen. Fernando Gaviria is namelijk de kopman van de Colombiaanse selectie in Qatar.

Sprintaantrekker Edwin Ávila, vorig jaar nog uitkomend voor Colombia Coldeportes, is ook van de partij. Carlos Alzate en Walter Vargas zijn ook geselecteerd voor de sprinttrein van Gaviria. Ook talenten Omar Mendoza en Brayan Ramirez tekenen present, zij rijden voor Movistar Team América, de Zuid-Amerikaanse opleidingsploeg van de Spaanse grootmacht.

Smaakmakers

Maar een Colombiaanse ploeg is niet compleet zonder klimmers. Omdat Colombia negen renners mag sturen naar Qatar, ontkomt bondscoach Carlos Jaramillo er niet aan klimmers mee te nemen naar de woestijn. Met Rigoberto Urán, Esteban Chaves en Jarlinson Pantano zijn dat niet de minsten. Verwacht wordt dat Uran de tijdrit ook afwerkt voor Colombia.

Chaves werd in mei tweede in de Giro d'Italia, de roze trui droeg hij nog op de voorlaatste dag. Jarlinson Pantano won een etappe in de Tour de France en was een van de grote smaakmakers die drie weken in juli. Nairo Quintana reist niet af naar het Midden-Oosten; de kopman van Movistar zal met de Vuelta die hem naar alle waarschijnlijkheid eindwinst oplevert zijn seizoen afronden.