HomeWorldTourStybar schrijft Omloop Het Nieuwsblad op zijn naam

Stybar schrijft Omloop Het Nieuwsblad op zijn naam

Zdenek Stybar heeft Omloop Het Nieuwsblad gewonnen. De Tsjech ontsnapte in de slotfase uit een groep van vijf. Greg Van Avermaet en Tim Wellens completeerden het podium.

Al vroeg in de race ontstond er een kopgroep van vier renners. De namen: Tom Wirtgen, Tom Devriendt, Alex Howes en Roy Jans. Het viertal kreeg al snel een voorsprong van bijna een kwartier. Het peloton maakte weinig aanstalten om de achtervolging in te zetten, waardoor de vrouwen, die een gedeelte op hetzelfde parkoers rijden, de mannen dreigden in te halen aan het begin van de koers. 

Het duurde even vooraleer het peloton op gang kwam, maar op zo'n tachtig kilometer van de meet was het zo ver; er ontstond een achtervolgende groep met daarbij de nodige grote namen. Onder anderen Mads Pedersen, Taco van der Hoorn, Zdenek Stybar, Oliver Naesen en Boy van Poppel trokken ten aanval. Zij reden een tijdje een halve minuut voor het peloton uit, maar hun aanval werd tenietgedaan door het Team CCC van Greg Van Avermaet.

De voorsprong van de vier vroege vluchters verdween ondertussen als sneeuw voor de zon. Devriendt van Wanty-Groupe Gobert zong het uiteindelijk het langst uit, maar ook zijn aanval zat er op zo'n vijftig kilometer van het einde definitief op. Het wachten was vervolgens op een volgende actie om de koers open te breken.  

Die actie kwam van Jumbo-Visma, dat op de Molenberg eens flink doortrok. Het gevolg was een elitegroepje, waar onder anderen Van Avermaet, Danny van Poppel, Yves Lampaert, Matteo Trentin, Stybar, Tiesj Benoot, Naesen, Wout Van Aert, Tim Wellens, Alexey Lutsenko en Ian Stannard van deel uitmaakten.

De kopgroep reed weliswaar niet volle bak, maar hield de achtervolgende groep wel op gepaste afstand. Doordat Benoot viel aan de kop van de koers werd de groep echter gedecimeerd. Met nog 25 kilometer te gaan zaten enkel nog Van Avermaet, Lutsenko, Wellens, Dylan Teuns, Stybar en Daniel Oss vooraan. Team Sky nam de honneurs waar aan kop van het overgebleven peloton, maar had moeite om het gat dicht te rijden. 

Op de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg werd er vooraan wel vol doorgetrokken door Van Avermaet, maar die aanval zorgde er enkel voor dat Oss moest lossen. Van achter uit wist ook niemand meer terug te komen, waardoor de strijd om de zege tussen vijf renners zou gaan.

Lange tijd werd er goed samengewerkt, maar op drie kilometer van de meet begonnen de aanvallen. Wellens ging als eerste aan, maar Van Avermaet counterde zijn landgenoot. Direct na de aanval van Wellens ging Stybar. Van Avermaet ging ook achter de Tsjech aan, maar Greg brak. Langzaamaan sloeg Stybar een beslissend gat. Achter hem sprintten Van Avermaet en Wellens naar de tweede en derde plek. 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

📸 Heerlijk! Eli Iserbyt heeft zelfspot en ziet dat Boonen Benen hem niet passen…

Het crossseizoen zit er alweer eventjes op, maar dat wil niet zeggen dat Belgisch...

‘Tour is nu de ideale voorbereiding voor Wout van Aert op de Olympische Spelen’

Z'n voorjaar was in één klap weg. In de gevaarlijke afdaling richting de Kanarieberg...

Manager SD Worx: ‘Deden Vollering beste aanbod in het vrouwenwielrennen ooit’

Woensdag tijdens Dwars Door Vlaanderen bracht SD Worx-Protime naar buiten dat Demi Vollering vertrekt...

Mathieu van der Poel kan zich zondag in uniek monumentenrijtje rijden

Na een lange solo in de E3 Saxo Classic waarbij hij Wout van Aert...

Meer zoals dit

Jakobsen zegeviert in Tirreno-Adriatico: ‘Er moet tegenwoordig vaak een fotofinish aan te pas komen’

Fabio Jakobsen heeft de tweede rit in Tirreno-Adriatico gewonnen. De Nederlandse topsprinter was zijn...

Pidcock na solo in Strade: ‘Dit was niet een vooropgezet plan’

"Dit was niet het plan", zei een uitgeputte Pidcock na afloop. "Dit is een...

De comeback van Mathieu van der Poel: hoe ver komt hij volgend jaar in Milaan-Sanremo?

Mathieu van der Poel werd in een klap binnen en buiten de wielerwereld bekend...