Wuyts roept op: "Laat Evenepoel op adem komen"

België is in de ban van Remco Evenepoel. De junior werd donderdag met overmacht wereldkampioen en dat leidde tot een euforische stemming. Ook bij Michel Wuyts, maar de commentator brengt nu een nuance aan: "De weg is nog lang."

Evenepoel
  • Remco Evenepoel Remco Evenepoel

Hoewel Wuyts een lange loopbaan heeft in de wielerjournalistiek is hij ook verrast door de dominantie van Evenepoel. "Overweldigend, zelfs voor een man van 61 jaar", vertelt hij op de website van Sporza. "En er zit nog rek op. Ik zit nu met een gevoel van dankbaarheid. Tijdens de wegwedstrijd van de junioren zat ik met de daver op het lijf. Na de valpartij durfde ik geen cent meer te geven voor Evenepoel, maar dat heb ik niet hardop durven zeggen."

Na het huzarenstukje kwam er veel af op Evenepoel, die droomt van eindzeges in grote rondes. "Als vader en grootvader weet ik ongeveer wat op hem afkomt: heel veel. Daarom doe ik een oproep: laat hem gedijen, laat hem op adem komen, want de weg is nog lang. Op grond van zijn lichaamsbouw, op grond van zijn lichte tred en op grond van zijn uithoudingsvermogen durf ik te stellen dat er nog rek op zit. Als kind heb ik ook een fenomeen zien domineren, maar zijn naam ga ik nu niet uitspreken."