Yates-broers kopmannen Britse WK-ploeg

Adam en Simon Yates zullen de vaandeldragers van de Britse ploeg zijn op de wereldkampioenschappen wielrennen in Innsbruck.

Groot-Brittannië
  • Simon Yates Simon Yates

Dat maakte de Britse wielerfederatie bekend via Twitter. Brits kampioen Connor Swift - die net een succesvolle Tour of Britain achter de rug heeft - mocht in een video de selectie van de Britse ploeg bekend maken. Toevallig zit hij zelf ook in de selectie.

De tweelingbroers Adam en Simon Yates zijn kopmannen van hun land. Niet onbegrijpelijk, zeker voor Simon Yates die na een geweldige Giro d'Italia nu ook de leiderstrui draagt in de slotweek van de Vuelta a España. Met Tao Geoghegan Hart - die ook de tijdrit rijdt - en Ian Stannard levert Team Sky 'maar' twee renners voor de wegwedstrijd. Hugh Carthy (EF Ecucation First), Peter Kennaugh (Bora-Hansgrohe) en James Knox (Quick-Step Floors) is de selectie compleet.

In de tijdrit komt niet alleen Geoghegan Hart aan de start, maar ook vijfvoudig Brits kampioen tegen de klok Alex Dowsett van Team Katusha Alpecin. Zoals eerder gemeld komen in Oostenrijk geen Chris Froome en Geraint Thomas aan het vertrek; zij hebben een punt gezet achter het seizoen.