Merijn Zeeman stipt Groenewegen aan als topfavoriet voor NK

Team LottoNL-Jumbo is er zondag veel aan gelegen om op het NK het rood-wit-blauw weer te veroveren. De Nederlandse WorldTour-ploeg heeft met Dylan Groenewegen de topfavoriet in huis, zo erkent ook ploegleider Merijn Zeeman.

Groenewegen
  • Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

De coach van de topsprinter doet zijn verhaal op het YouTube-kanaal van de ploeg. "Tot nu toe hebben we een fantastisch seizoen, waar we heel trots op zijn. Het Nederlands Kampioenschap willen we op dezelfde manier benaderen. Daar moeten we een goed plan voor bedenken. Met Dylan hebben we de topfavoriet in huis. Het is aan ons om een zo goed mogelijk plan te bedenken, zodat we het ook kunnen afmaken."

Toch staart Zeeman zich niet blind op de kopman van de ploeg, want de ploeg heeft meerdere troeven in handen. "We moeten ervoor zorgen dat we in een situatie komen dat we van twee walletjes kunnen eten. Danny van Poppel, Lars Boom, Koen Bouwman behoren tot de beste renners van Nederland en zijn dus evengoed kansrijk."

Het Nederlands Kampioenschap op de weg wordt komende zondag gehouden op de Brabantse Wal. Team LottoNL-Jumbo zag de zege in 2017 aan hun neus voorbijgaan, want vorig jaar snelde Ramon Sinkeldam naar de overwinning. Het jaar daarvoor ging de nationale trui naar Groenewegen, de topfavoriet dus van dit jaar. Maar met Niki Terpstra, Mathieu van der Poel en Fabio Jakobsen zullen er geduchte tegenstanders aan het vertrek staan komend weekend.