Door: Matthijs Klerkx
Tour de France

Froome: 'Heb niks te winnen en alles te verliezen'

De Brit blikt vooruit op de tijdrit in en rond Marseille.

Op de voorlaatste dag van de Tour de France kan er in het klassement nog van alles gebeuren. Maar als Chris Froome geen pech kent tijdens zijn tijdrit in Marseille, zal de Brit 'gewoon' zijn vierde Tour winnen.

Toch rekent Froomey zichzelf nog niet rijk. "Ik ben me ervan bewust dat ik als grote favoriet start en eigenlijk alles te verliezen heb", vertelde hij gisteren aan de internationale pers. "Ik hoop dat ik geen slechte dag heb, dan komt de rest hopelijk vanzelf in orde."

Froome woont in Monaco en trainde al vaak op het parkoers. "Het is een snelle omloop", gaat de Brit zijn gang. "Niet technisch en voor krachtmensen. Tony Martin en Primoz Roglic zullen hier wel om de winst strijden. Maar het wordt nog tricky, omdat we net uit de Alpen komen."

De aanpak van de gele trui? "Ik ga geen grote risico's nemen, net zoals in Düsseldorf. Zeker geen risico in de bochten, maar de gashendel opendraaien waar het wel kan." Ligt de druk op hem? "Ik zit in de ideale positie en hoef geen tijd goed te maken op anderen. Ik hoef de Tour hier niet te winnen, ik mag hem vooral niet verliezen."

Foto: Cor Vos

Gerelateerd nieuws