Door: Matthijs Klerkx
Tour de France

Groenewegen in tranen na zege: 'Hier gaan we wel een biertje op drinken'

De reactie van de Nederlandse sprinter na zijn zege op de Champs-Élysées.

Dylan Groenewegen boekte zijn eerste ritzege in de Tour de France ooit. Dat deed de Nederlandse sprinter van Team LottoNL-Jumbo op een prachtige plaats: de Champs-Élysées in Parijs.

De Nederlander liet zijn tranen de vrije loop voor de camera's van de NOS. "Dit is natuurlijk waar we op gehoopt hadden", begon hij zijn verhaal. "Als het dan lukt, is dat geweldig."

Groenewegen beschreef zijn winnende sprint. "Ik zat al lang even met Kristoff te boksen, want ik wilde als tweede door de laatste bocht. Ik kwam daar sterk door en hoorde in mijn oortje nog de aanmoedigingen van de ploeg."

Al vroeg ging de sprinter van Team LottoNL-Jumbo de sprint aan. "Dat wilde ik ook. Het leek een eeuwigheid te duren. Maar ik doe het gewoon. Als je dan toch een Tour-etappe moet winnen is dit wel een heel mooie dag."

Groenewegen had nog een woordje klaar voor de kritiek op zijn ploeg. "We kregen de hele Tour al kritiek dat de sprinttrein niet goed liep. Op de belangrijkste dag voor de sprinters doen we het dan wel goed. We hebben de benen laten spreken en de monden gesnoerd."

"De hele Tour lukte het niet", keek de Amsterdammer terug op de laatste drie weken. "En vandaag lukt dan alles. Dit gaan we natuurlijk goed vieren, hier gaan we wel even een biertje op drinken."

Foto: Cor Vos

Gerelateerd nieuws