Door: Tijn van der Muuren
Tour de France

Mark Cavendish nog niet zeker over Tourdeelname

De Britse sprinter Mark Cavendish vertelt aan CyclingWeekly dat hijzelf nog niet helemaal zeker is over de Tourdeelname

In een interview aan CyclingWeekly zegt Mark Cavendish (Dimension Data) nog niet zeker te zijn over zijn herstel. Zijn ploeg is er echter vrij zeker van dat de Brit komende zomer klaarstaat in Düsseldorf aan de start van de Tour de France.

Cavendish kampt sinds de Tirreno-Adriatico met een enkelblessure. Eerder gaf hij forfait aan de Scheldeprijs en ook voor Parijs-Roubaix is hij niet opgenomen in de teamselectie. 

Sinds deze week werkt hij door middel van lichte trainingen weer aan zijn herstel en vormpeil. Maar veel kilometers maken zit er voor hem nog niet in. Over anderhalve maand wil zijn ploeg hem wel opstellen voor het Critérium du Dauphiné en het is de bedoeling dat 'Cav' over twee maanden naar Düsseldorf trekt voor de Tour de France. 

''De tijd is nu het belangrijkste'', meldt Dimension Data-teammanager Doug Ryder. ''Gelukkig hebben we nog wel wat tijd. En mark is ontzettend ervaren. Hij heeft veel kilometers in de benen en het zal dus niet lang duren vooraleer hij zijn goede vorm terugvindt.''

Op Cavendish' palmares staan onder meer dertig etappezeges in de Tour. Hij is er nog vier verwijderd van het record van Eddy Merckx, die in zijn gloriejaren 34 ritzeges pakte. In de Ronde van Italie won de Manx Express zeventien etappezeges, in de Vuelta vier. 

Foto's: Cor Vos

Word nu abonnee van Wieler Revue!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws