Door: Matthijs Klerkx Fotografie: Cor Vos
Tour de France

Sagan en UCI begraven strijdbijl om Tour-incident

De UCI en Peter Sagan hebben de strijdbijl begraven over het Tour-incident met Mark Cavendish. Zo staat te lezen in een persbericht van Bora-Hansgrohe, de werkgever van de drievoudig wereldkampioen.

In de vierde etappe naar Vittel kwam Mark Cavendish in de massasprint ten val, nadat hij in aanraking was gekomen met Peter Sagan. De wedstrijdjury van de UCI diskwalificeerde de Slowaak, waarna Bora-Hansgrohe protest aantekende. Nadat dit niets opleverde, stapten Sagan en Bora naar het CAS. Dat zou vandaag uitspraak doen in deze zaak.

"Videobeelden die we nog niet eerder zagen zorgden ervoor dat we met de UCI overeenkwamen dat de valpartij door een ongelukkig moment kwam, zonder de intentie van Peter om Mark ten val te brengen", zegt de broodheer van de wereldkampioen in het persbericht.

David Lappartient, de nieuwe president van de UCI, ziet dit geval als een leermoment. "Vanaf volgend seizoen wordt er een extra commissaris toegevoegd aan de wedstrijdjury, die speciale ervaring heeft op het gebied van videobeelden bestuderen."

De mening van Sagan zelf? "Ik ben het alweer vergeten. Het gaat erom dat de sport beter wordt in de toekomst. We weten dat het werk van de wedstrijdjury moeilijk is, ik ben blij dat de UCI dit nu ook weer inziet."

Gerelateerd nieuws