Door: Tim Beck
Tour de France

Toch geen tijdstraf voor Urán en Bennett

De UCI maakt het er niet overzichtelijker op zo.

De UCI heeft de straf van George Bennett en Rigoberto Urán teruggedraaid. Het tweetal kreeg een tijdstraf van twintig seconden aan hun broek, omdat ze gisteren in de laatste tien kilometer nog een flesje water aannamen. 

Romain Bardet deed precies hetzelfde, maar werd gespaard. Protest van Cannondale-Drapac en Team LottoNL-Jumbo aan het adres van de UCI heeft er voor gezorgd dat de twintig seconden straf teniet wordt gedaan. Cannondale-manager Jonathan Vaughters gisteren tegen Cyclingnews.com over UCI-jurylid Philippe Mariën: "Hij vertelde ons dat hij niet kon zien of Bardet wel van de drinkbus had gedronken. Bennett had overigens iets aangenomen van dezelfde mensen. Maar nu zei de UCI dat het allemaal niet uitmaakte, want de bevoorrading kwam in dit geval niet van een ploeglid. Plots zagen ze die kwestie dus helemaal anders."

Dat is vooral goed nieuws voor de Colombiaan, want hij staat nu op slechts 35 seconden van het geel. De Nieuw-Zeelander blijft op de negende plek staan, maar nadert Nairo Quintana tot op drie seconden. 

Foto: Cor Vos 

Word nu abonnee van Wieler Revue!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws