Door: Matthijs Klerkx
Tour de France

Tour de France: Froome ziet in Valverde grote tegenstander voor eindzege

De Brit spreekt zich lovend uit over Alejandro Valverde.

Chris Froome houdt serieus rekening met Alejandro Valverde voor de eindzege in de Tour de France.

Dat zei de Brit op een persconferentie voorafgaand aan de Ronde van Romandië die vandaag van start gaat. "Hij is tot nu toe in geweldige vorm", vertelde Froome. "Ik kan alleen maar bewonderen hoe hij tot nu toe gereden heeft."

De Brit heeft ook gezien dat Valverde tot nu toe een geweldig seizoen rijdt. Met elf zeges staat de Spanjaard bovenaan de zegeteller. De Ronde van Catalonië (drie ritzeges), de Ronde van het Baskenland (en ritzege), Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik werden toegevoegd aan het palmares van El Imbatido.

"Hij zit er altijd bij in grote rondes. Dit jaar nog meer dan ooit, want hij gaat gemotiveerder dan ooit naar de Tour", aldus de drievoudig Tourwinnaar. "Alejandro is iemand die tot het einde van het jaar goed is. Maar dit jaar is hij nog beter, de klassiekers lieten dat zien."

Tactiek Movistar

Het parkoers van de Tour ligt de Spaanse kopman van Movistar Team, zegt Froome. "Als je naar de laatste kilometer rijdt met hem, heeft hij een verschrikkelijke versnelling. Je wil niet met hem naar de streep."

De Brit is benieuwd naar de plannen van de Spaanse armada: "Ik weet niet wat Movistar Team voor plannen heeft in juli maar als Alejandro deze vorm heeft, is hij in juli de te kloppen man. Zeker in een Tour de France die kan afhangen van bonificatieseconden."

Foto: Cor Vos

Word nu abonnee van Wieler Revue!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws