Door: Matthijs Klerkx
Tour de France

Tour de France in gedrang voor Cavendish

De Brit van Dimension Data is nog niet hersteld van de ziekte van Pfeiffer.

Lichte paniek in het kamp van Dimension Data. Sprinter Mark Cavendish is nog altijd niet hersteld van de ziekte van Pfeiffer.

De laatste koers van de Manx Express was Milaan-Sanremo half maart. Iets later kwam het verdict Pfeiffer naar buiten. Cavendish zit inmiddels weer op de fiets, maar rustig aan. Dat stelt Dimension Data-ploegleider Rolf Aldag tegen Sporza.

"We willen ook geen druk leggen op zijn rentree", aldus de Duitser. "Dat is niet goed voor zijn herstel. We moeten wachten tot de medische staf hem zegt dat hij vol kan trainen." Aldag wil nog niet zeggen of Cavendish de Dauphiné of Ronde van Zwitserland zal rijden. "Misschien traint hij dan weer te vroeg. Dan is zijn seizoen voorbij."

Veel koersdagen in juni heeft Cav niet per se nodig, bleek vorig jaar wel. Toen reed hij de Ronde van Slovenië, maar stapte hij de tweede dag ziek af. De Brit won vier etappes in de Tour de France en kwam daarmee op een totaal aantal van 30 etappezeges, nog 4 verwijderd van het record van Eddy Merckx.

Foto: Cor Vos

Word nu abonnee van Wieler Revue!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws