HomeAchtergrondDe 5 grootste transfers voor 2022 in het vrouwenpeloton tot nog toe

De 5 grootste transfers voor 2022 in het vrouwenpeloton tot nog toe

Ongetwijfeld kunnen we nog het nodige spektakel mogen verwachten op de transfermarkt, maar deze vijf transfers springen er tot dusver uit bij de vrouwen.

1) Coryn Rivera

Een grote vis voor de vrouwenploeg van Team Jumbo-Visma, want volgend seizoen versterkt de Amerikaanse Coryn Rivera de rangen van de Nederlandse topploeg. Rivera kent de Nederlandse aanpak, want de voorbije seizoenen reed ze in dienst van het huidige Team DSM. Bij die ploeg boekte Rivera meerdere grote successen, want zo prijken onder meer de Trofeo Alfredo Binda en de Ronde van Vlaanderen op haar erelijst. Dit seizoen won ze een etappe in de Giro Rosa.

2) Elisa Balsamo

De wereldkampioene van Leuven verhuist ook van ploeg. De Italiaanse reed het voorbije seizoen voor Valcar-Travel & Service. Geeneens een ploeg van WorldTour-niveau. Volgend seizoen is Balsamo wel te bewonderen in de Women's World Tour, want dan komt ze uit voor Trek-Segafredo. Daar gaat ze rijden met haar landgenoten Elisa Longo Borghini en Letizia Paternoster.

3) Grace Brown

Het was een vrij opmerkelijke transfer: Grace Brown naar FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope. De 29-jarige Australische komt over van Team BikeExchange. Met Brown heeft de Franse ploeg een derde wereldtopper naast Cecilie Uttrup Ludwig en Marta Cavalli. Brown eindigde dit jaar onder meer derde in de Ronde van Vlaanderen en ze won de Oxyclean Classic Brugge-De Panne.

4) Marlen Reusser

Marlen Reusser werd tweede op de olympische tijdrit en tweede tijdens het wereldkampioenschap tijdrijden. De Zwitserse geldt in die discipline tot de drie allerbesten. Logisch dat ze daarom gewild was op de transfermarkt. Ze reed dit seizoen voor het kleinere Alé BTC Ljubljana. Een ploeg waarover nog geen nieuws is voor komend seizoen.

Niet onlogisch dat Reusser verder is gaan zoeken. De zoektocht hield op bij SD Worx, dat met het stoppen van Anna van der Breggen en het naderende pensioen van Chantal van den Broek-Blaak wel wat extra stootkracht kon gebruiken.

5) Charlotte Kool

Vanuit Nederlands oogpunt is de transfer van Charlotte Kool naar Team DSM een interessante. De 22-jarige renster van NXTG Racing won dit jaar twee keer. In etappe 2a in de Baloise Ladies Tour en in de Franse koers Grand Prix d'Isbergues.

Beide keren wist ze Elisa Balsamo te verslaan in de sprint. Juist ja, de renster die nu rondrijdt in de regenboogtrui. De voortekenen dat Kool bij Team DSM gaat doorgroeien naar de wereldtop zijn in elk geval goed.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Renner neemt losgeslagen paard bij de teugels tijdens koers in de Ardennen

Bizarre taferelen tijdens de Arden Challenge, een koers in de Belgische provincie Luxemburg. Een...

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Meer zoals dit

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Jorgenson voelt zich genoodzaakt om te reageren op kritiek: ‘Moet ik dan de handdoek gooien omdat we onze leider verloren?’

Met een aanval op zo'n zes kilometer van het eind zette Jorgenson de koers...

Sportarts: ‘Revalidatie Van Aert zal maanden duren, het is een regelrechte ramp’

Zeven gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen en een gebroken borstbeen. Dat is het keiharde...