Door: Tim de Vries Fotografie: AS
Vuelta a España

AS: 'Vuelta kent negen aankomsten bergop en apotheose in Andorra'

Het is een goede traditie om al voor de presentatie van een grote ronde het parkoers te achterhalen. Bij de Vuelta is dat niet anders. De Spaanse sportkrant AS beweert de route al in handen te hebben en publiceerde deze vanochtend.

Uit het geplaatste routekaartje blijkt dat de coureurs zich kunnen opmaken voor maar liefst negen aankomsten bergop. Een spectaculaire ontknoping is voorzien in het bergstaatje Andorra, waar zowel de negentiende als de voorlaatste etappe zullen worden verreden. En als we AS mogen geloven heeft Fernando Escartín twee aankomsten bergop voorzien in het bergstaatje.

Na de opener in Málaga pakt de organisatie net als in 2015 uit met een rit naar Caminito del Rey op dag twee. Daarna wachten nog de beklimmingen van de Alfaguarra en La Covatilla voor de renners een eerste keer van de inspanningen mogen bekomen.

In de tweede week zien we drie finishes bergop, allemaal achter elkaar. Op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 september wachten achtereenvolgens La Camperona, de onuitgegeven Les Praeres de Nava en Lagos de Covadonga als slotbeklimmingen op de coureurs.  

En ook week drie mag er zijn. Na een tweede en laatste welverdiende rustdag wacht een tijdrit tussen Santillana en Torrelavega op de karavaan. Een dag later wordt de streep op de gevreesde, nog nooit in koers beklommen Monte Oiz gekalkt.

Of de door AS gepubliceerde route overeenkomt met het daadwerkelijke parkoers weten we morgen. Dan maakt de organisatie namelijk het parkoers van de 73e Spaanse drieweekse wielerronde bekend.

Gerelateerd nieuws